Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
duvaklı, pilav

Duvaklı Pilav

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Duvaklı Pilav




Malzemeler:
1 adet yufka
2 su bardağı pirinç
250 gr kuşbaşı haşlanmış et
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış mantar
1 adet iri rendelenmiş havuç
1 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber
1 kesme şeker
2 çorba kaşığı tereyağı
2 bardak su


Yapılışı:

Pirinci sıcak tuzlu suda 1 saat bekletin Yıkayıp süzün Tencerede yağı kızdırın ve etleri koyun Bir iki kez çevirin 2 bardak suyu, defne yaprağını, tuz ve şekeri ilave edip kaynatın Kaynayınca pirinci ekleyip karıştırın
Bezelye, havuç, nohut ve mantarı üzerine yayın Kısık ateşte 10 dakika pişirin
Bir fırın kabuğunu yağlayın Yufkayı kenarlardan taşacak şekilde yayın Hazırladığınız pilavı içine koyun Dışarıda kalan kenarlarını tepsinin ortasına toplayın Kese şekli verin ve üzerine yağ sürün 170 derecelik fırında yufka kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.