Zeytinyağlı Fasulye Pilakisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyağlı Fasulye PilakisiZeytinyağlı Fasulye Pilakisi Malzemeler: - 2 bardak Kuru Fasulye (iri cins) - 3 adet Kuru Soğan - 5-6 diş Sarımsak - 2 adet Domates - 2 tane Havuç - 1 demet Maydanoz - 1 bardak Zeytinyağ - 2 Kesme Şeker - yeterince Tuz Yapılışı: Kuru Fasulye akşamdan suya bırakılır Ertesi gün bu su dökülerek, yeniden konulan su ile haşlanır![]() Tavaya bir bardaktan 2 parmak eksik Zeytinyağ konur Halkalar halinde doğranmış kuru soğan, 5-6 diş Sarımsak, küçük küçük ya da ince ince kesilmiş havuçlar aynı anda konularak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Üzerine kabukları doyularak küçük küçük doğranmış ya da rendelenmiş domates konulurak 2-3 dakika daha kavrulur![]() Haşlanan fasulye soğuk su ile yıkanır Tavadaki malzemenin üzerine konulur Üzerine tuz ve 2 kesmeşeker konulur İyice pişirilir Üzerine kıyılmış maydanoz ve bir parça limonla servis yapılır ![]() Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır![]() Afiyet olsun
|
|
|
|