![]() |
Fransız BezeLyesi Tarifi ve Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız BezeLyesi Tarifi ve YapılışıMALZEMELER 750 gr taze veya dondurulmuş bezelye 4 adet arpacık soğanı (ya da taze soğan) 40 gr tereyağ 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı su 4-5 adet salata yaprağı yanm demet dereotu yarım demet maydanoz 2 adet yumurta sarısı HAZIRLANIŞI Tereyağı büyük bir kaba koyup eritin, unu ilave edin ve kısık ateşte meyane yapın ![]() ![]() ![]() Bezelyelere, tuz, biber ve dereotu katarak yumuşayıncaya dek pişirin, taneleri delikli bir kepçe ile çıkarıp, yumurta sarılarını yemeğin suyuna birer birer ve karıştırarak katın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|