Çikolatalı Halka Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Halka TatlısıÇikolatalı Halka Tatlısı Halka Tatlısı - Halka Tatlısı Tarifi Malzemeler • 3 kahve fincanı un • 3 adet yumurta • 3 kahve fincanı toz şeker • 3 kahve fincanı kakao • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu • 1 çorba kaşığı kabartma tozu Şerbeti İçin • 1 su bardağı toz şeker • 1 su bardağı su Sosu İçin • 100 gr bitter çikolata • 1 kahve fincanı süt Yapılışı 1 Şeker ve yumurtaları mikserle çırpın![]() 2 Şeker eriyince elenmiş un, rendelenmiş limon kabuğu, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyin ve biraz daha karıştırın![]() 3 Ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp kek malzemesini dökün![]() 4 170 C’ye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin![]() 5 1 su bardağı tozşekerle suyu kaynatın![]() 6 Soğuyunca fırından aldığınız tatlının üzerine gezdirin![]() 7 Tatlıyı servis tabağına alın![]() 8 Ayrı bir yerde çikolatayı sütle birlikte cam bir kaseye koyun![]() 9 Sıcak su dolu bir kabın içinde cam kseye koyduğunuz çikolatayı benmari usulü eritin![]() 10 Tatlının üzerine gezdirip 4 saat dinlendirin ve servis yapın![]() Afiyet olsun ![]() Notlar: • Üzerine antep fıstığı veya ceviz içi serperek servis edebilirsiniz ![]() |
|
|
|