Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşhaşlı, revani

Haşhaşlı Revani

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Revani



Haşhaşlı Revani
Haşhaşlı Revani Tarifi - Denizlinin Haşhaşlı Revanisi - Oktay Usta Haşhaşlı Revani Tarifi





HAŞHAŞLI TATLIdenizli ,afyon yöresi tatlısı)
3 yumurta
1 su b tozşeker
1 su b süt
1 su b sıvıyağ
1 su b haşhaş tohumu
1 su b irmik
1,5 su b un
1 p kabartma tozu
1 p vanilya
şerbeti için:
1,5 su b tozşeker
1,5 su b su
üzeri için:
kremşanti
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayınTencereye toz şekeri ve suyu ilave edip kaynatıp bir

şebet oluşturun ve soğumaya bırakın
Fırın kabını margarinle yağlayın üzerine haşhaşı serpin ve hiç boş kalmayacak şekilde bir

manto yapınKarıştırma kabında yumurta ve şekeri çırpınÜzerine süt,sıvıyağ
haşhaş tohumunu,irmik,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırın
Hazırlamış olduğunuz karışımı fırın kabına dökün Önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında

yaklaşık 45 dakika pişirin
Tatlıyı soğumaya bırakın ve şerbeti üzerine dökünKrem şanti ile süsleyerek servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.