Portakallı Rulo Tatlı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Rulo TatlıPortakallı Rulo Tatlı 1 su bardağı portakal suyu Yarım adet rende portakal kabuğu 3 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 tutam tuz Alabildiği kadar un 1 çay bardağı sıvıyağ Arası İçin; 8 çorba kaşığı sıvıyağ Şurup İçin; 3,5 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Yoğurma kabına yumurta, portakal suyu, sıvıyağ, tuz, konur, karıştırılır, üzerine unla lakrıştırılmış kabartma tozu ve kulak memesi kıvamında hamur olana kadar un eklenerek, yoğrulur Hamur yarım saat kadar dinlenirken şerbet hazırlanır, soğumaya bırakılır, dinlenen hamur dört parçaya bölünür, merdane ile açılır, yüzeyine 2 çorba kaşığı sıvıyağ sürülür, rulo yapılır, bir parmak ara ile kesilir, kesikler üste gelecek şekilde yağlanmış tepsiye sıralanır, diğer üç hamura da aynı işlem uygulanır, önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana dek pişirilir Sıcakken üzerine soğuk şerbet gezdirilir
|
|
|
|