![]() |
Pİlavlar - Pİlavlar Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pİlavlar - Pİlavlar TarifiPİLAVLAR ACEM PİLAVI Malzemeler : (4 kişi için) 2 su bardağı Pilavlık Pirinç 200 gr Yağ 300 gr Kuşbaşı Koyun Eti 4 su bardağı Su ya da Et Suyu 2 adet Kuru Soğan Tuz, isteğe bağlı Baharatlar Hazırlanışı : Pirinç ılık, tuzlu suya konur ve bekletilir ![]() Koyun eti yağda kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() Hepsinin üstüne pirinçler konur ![]() ![]() ![]() Piştikten sonra üstüne 1-2 kaşık katı yağ konur ![]() ![]() Bu tarifi tavuk eti ile de yapabilirsiniz ![]() BUHARA PİLAVI Malzemeler : (6 kişi için) 1 kase Pirinç 1 tavuğun göğsü 1 kase Konserve ya da haşlanmış Bezelye ½ kase haşlanmış ve küp küp doğranmış Havuç 1 ½ kase Tavuk Suyu 2 yemek kaşığı tereyağ Tuz, Kara Biber Hazırlanışı : Tavuk göğsünü haşlayıp etini kemiklerinden ayırıp didikleyin ![]() ![]() Çukur bir tencerenin tabanına önce didiklenmiş tavuk etlerini yayın ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta başka bir tencerede tereyağı ile iyice yıkanmış pirinçleri ve dolmalık fıstıkları kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Demlendikten sonra uygun bir tabağı tencerenin üzerine kapatıp tencereyi ters çevirin ![]() Sıcakken Servis Yapın ![]() HAMSİLİ PİLAV Malzemeler : (6 kişi için) 750 gr hamsi, 1 ½ Su Bardağı Pirinç 2 tane kuru soğan, 1 yemek kaşığı Tereyağ (yada sıvı yağ isteğe göre), 2 Su Bardağı Su 1 yemek kaşığı Kuş Üzümü, 1 yemek kaşığı Dolmalık Fıstık, Yani Bahar, Tuz, Pul Biber Hazırlanışı : Hamsileri kılçıklarını çıkarıp ayıklayarak yıkayın, süzülmeye bırakın ![]() Tencerede tereyağını eritin, dolmalık fıstıkları ve incecik kıyılmış soğanları bu yağda kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Dizerken ortadan başlayın ki hamsiler güneş gibi dizilsin ve görüntü güzel olsun ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcakken Servis Yapın ![]() KESTANELİ PİLAV Malzemeler : (6 kişi için) 2 su bardağı Pirinç 250 gr Kestane 4 su bardağı Tavuk yada Et Suyu 2 yemek kaşığı Tereyağ Tuz Hazırlanışı : Kestaneyi dağılmayacak şekilde haşlayın ![]() ![]() İki bardak pirinç, dört bardak tavuk ya da etsuyu ve iki kaşık tereyağ ile pilav pişirin ![]() ![]() Bir iki defa karıştırıp, servis yapın ![]() Bu yemek Yılbaşı Sofrası için tavsiye olunur ![]() KOLAY PERDE PİLAV Malzemeler : (4 kişi için) 1 kase pirinç 1,5 kase Tavuksuyu yada Tavuk Bulyon 1 kase didiklenmiş Tavuk Eti 1 tane Yufka 2 yemek kaşığı Tereyağ 1 fincan Dolmalık Üzüm Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Bir kase pirinci bol tuzlu sıcak suda ıslatarak en az bir saat bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta çukur bir kabı eritilmiş tereyağ ile yağlayın ![]() ![]() Şeritlerin iki ucu dışarda kalsın ![]() Pilav demlenince, dolmalık üzümlerive didiklenmiş tavuk etini pilava karıştırın ![]() ![]() ![]() Perde pilavınızı bozmadan ters çevirerek bir fırın tepsisine alın ![]() ![]() 180 derece sıcaklıktaki fırında yufkalar pembeleşene kadar kızartın ![]() Fırından çıkarınca üzerine yarım kase tavuk suyunu serperek hafifçe ıslanmasını sağlayın ![]() Sıcakken servis yapınız PATLICANLI PİLAV Malzemeler : (6 kişi için) 1 bardak Pirinç 5 kaşık Yağ 3 bardak SU ya da Et Suyu 1 adet Patlıcan Tuz, Kara Biber Hazırlanışı : 1 adet Patlıcan alacalı soyulur, ufak ufak doğranır ![]() ![]() ![]() Üzerine 3 bardak su ya da etsuyu ve tuz konularak, kaynamaya bırakılır ![]() Kaynamakta olan suya 2 bardak pirinç ilave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() İsteğe bağlı olarak, pilav ateşten indirildikten sonra üzerinde kızgın yağ gezdirilebilir ![]() ŞEHRİYELİ PİLAV Malzemeler : (4 kişi için) 2 su bardağı Pilavlık Pirinç 5 yemek kaşığı Yağ 4 su bardağı Su ya da Et Suyu 1 kahve fincanı Şehriye (arpa, tel ya da yildiz) Tuz Hazırlanışı : Pirinç ayıklanır ![]() ![]() 3 kaşık yağ, tencerede kızdırılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Suyunu çekince ateşten alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcakken Servis Yapın ![]() ![]() ŞEHZADE PİLAVI Malzemeler : (4 kişi için) 2 su bardağı Pirinç 3 su bardağı Su 2 yemek kaşığı Antep Fıstığı 2 yemek kaşığı Badem 2 yemek kaşığı Kuru Üzüm 1 çay kaşığı Tarçın 1 çay kaşığı Limon Suyu 2 yemek kaşığı Tereyağ 1 yemek kaşığı Sıvı Yağ Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Ayıklanıp yıkanmış pirinci, tuzlu ve sıcak suda iki saat bekletin ![]() Yıkayıp, suyunu süzün ![]() ![]() Tencereye tereyağı ve sıvıyağı alın ![]() ![]() ![]() ![]() Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pilavı pişmeye bırakın ![]() ![]() ![]() Sıcakken servis yapınız ![]() SIĞIR ETLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI Malzemeler : (4 kişi için) 700 gr sığır eti 500 gr domates 250 gr kuru soğan, Zeytinyağ 3 diş Sarımsak Salça Maydanoz Su Tuz, Kara Biber, Kekik Hazırlanışı : Eti küçük küçük doğrayıp, kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerini Maydanozla süsleyebilirsiniz ![]() MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI Malzemeler : (6 kişi için) 2 Bardak Bulgur 1 Soğan 1 çay bardağı Yeşil Mercimek 4 Bardak su (et yada tavuk suyu) 2 yemek kaşığı tereyağ Tuz, Kara Biber Hazırlanışı : Mercimeği ayıklayıp yıkayıp bol suda haşlayın ![]() ![]() Diğer tarafta tencereye yağı ve doğranmış soğanı koyup soğanları hafifçe kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcakken Servis Yapın ![]() Domatesli Bulgur Pilavı Malzemeler : 2 su bardağı pilavlık bulgur 2 soğan 4 domates 2-3 sivri biber 1 patlıcan 2 çorba kaşığı margarin 3,5 su bardağı su 1 çay kaşığı nane tuz karabiber Hazırlanışı : Bulguru ayıklayıp yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|