Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pİlavlar, tarifi

Pİlavlar - Pİlavlar Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pİlavlar - Pİlavlar Tarifi



PİLAVLAR

ACEM PİLAVI

Malzemeler : (4 kişi için)

2 su bardağı Pilavlık Pirinç
200 gr Yağ
300 gr Kuşbaşı Koyun Eti
4 su bardağı Su ya da Et Suyu
2 adet Kuru Soğan
Tuz, isteğe bağlı Baharatlar

Hazırlanışı :

Pirinç ılık, tuzlu suya konur ve bekletilir

Koyun eti yağda kavrulur Soğanlar da ayrı bir yerde kavrulur Her ikisi birlikte pilavın pişirileceği tencerenin dibine dizilir Arzu edilirse, dolma fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kakule eklenebilir

Hepsinin üstüne pirinçler konur Tuz ve Su ilave edilir Kapağın kenarları, buharın çıkmasını önlemek için hamurla kapatılır

Piştikten sonra üstüne 1-2 kaşık katı yağ konur Bir tepsiye ters yüz edilir

Bu tarifi tavuk eti ile de yapabilirsiniz

BUHARA PİLAVI

Malzemeler : (6 kişi için)

1 kase Pirinç
1 tavuğun göğsü
1 kase Konserve ya da haşlanmış Bezelye
½ kase haşlanmış ve küp küp doğranmış Havuç
1 ½ kase Tavuk Suyu
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, Kara Biber

Hazırlanışı :

Tavuk göğsünü haşlayıp etini kemiklerinden ayırıp didikleyin Pirinci tuzlu sıcak suda bir, iki saat ıslatın

Çukur bir tencerenin tabanına önce didiklenmiş tavuk etlerini yayın Üzerine sırayla havucu ve bezelyeyi yerleştirip bastırın Biraz tuz ve karabiber gezdirin

Diğer tarafta başka bir tencerede tereyağı ile iyice yıkanmış pirinçleri ve dolmalık fıstıkları kavurun Tuz ekleyin Kavrulmuş pirinci bezelyelerin üzerine yayıp bastırın Kaynamakta olan bir buçuk kase tavuk suyunu yavaşça pirinçlerin üzerine ekleyin Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin

Demlendikten sonra uygun bir tabağı tencerenin üzerine kapatıp tencereyi ters çevirin

Sıcakken Servis Yapın

HAMSİLİ PİLAV

Malzemeler : (6 kişi için)

750 gr hamsi,
1 ½ Su Bardağı Pirinç
2 tane kuru soğan,
1 yemek kaşığı Tereyağ (yada sıvı yağ isteğe göre),
2 Su Bardağı Su
1 yemek kaşığı Kuş Üzümü,
1 yemek kaşığı Dolmalık Fıstık,
Yani Bahar, Tuz, Pul Biber

Hazırlanışı :

Hamsileri kılçıklarını çıkarıp ayıklayarak yıkayın, süzülmeye bırakın
Tencerede tereyağını eritin, dolmalık fıstıkları ve incecik kıyılmış soğanları bu yağda kavurun İyice yıkadığınız pirinçleri ekleyin biraz daha kavurun Üzerine iki bardak sıcak suyu koyup tuz, yenibahar, kuşüzümü ve pulbiberi ekleyin Kaynamaya başlayınca ateşi kısın pilav pişedursun, o arada suyu iyice süzülen hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye sırtları tepsiye gelecek şekilde sıra sıra dizin

Dizerken ortadan başlayın ki hamsiler güneş gibi dizilsin ve görüntü güzel olsun Pilav pişince iyice karıştırın, hamsilerin üzerine yayın Kalan hamsileri de aynı şekilde pilavın üzerine dizin 180-200 dereceli önceden ısıtılmış fırında hamsiler pembeleşene kadar kızartın

Sıcakken Servis Yapın

KESTANELİ PİLAV

Malzemeler : (6 kişi için)

2 su bardağı Pirinç
250 gr Kestane
4 su bardağı Tavuk yada Et Suyu
2 yemek kaşığı Tereyağ
Tuz

Hazırlanışı :

Kestaneyi dağılmayacak şekilde haşlayın Dış ve iç kabuklarını soyun fındık büyülüğünde bölün

İki bardak pirinç, dört bardak tavuk ya da etsuyu ve iki kaşık tereyağ ile pilav pişirin Piştikten sonra,kestaneleri ekleyip,birlikte demlendirin
Bir iki defa karıştırıp, servis yapın

Bu yemek Yılbaşı Sofrası için tavsiye olunur

KOLAY PERDE PİLAV

Malzemeler : (4 kişi için)

1 kase pirinç
1,5 kase Tavuksuyu yada Tavuk Bulyon
1 kase didiklenmiş Tavuk Eti
1 tane Yufka
2 yemek kaşığı Tereyağ
1 fincan Dolmalık Üzüm
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı :

Bir kase pirinci bol tuzlu sıcak suda ıslatarak en az bir saat bekletin Tencereye iki kaşık tereyağını koyarak eritin 15 kase tavuk suyunu ya da suyu ekleyip bulyonlayın Su kaynayınca iyice yıkadığınız pirinci tencereye alın Yıkama suyundan pilav tenceresine kaçırmamaya dikkat edin Kısık ateşte pilavı pişirip demlendirin

Diğer tarafta çukur bir kabı eritilmiş tereyağ ile yağlayınYufkaları 2'şer santimlik şeritler halinde keserek yağlanmış çukur kabın içine sıra ile kafes oluşturacak şekilde dizin
Şeritlerin iki ucu dışarda kalsın

Pilav demlenince, dolmalık üzümlerive didiklenmiş tavuk etini pilava karıştırın Hepsini yufkadan yapılmış kafesin üzerine yavaşça yerleştirin Kenardan sarkan yufkaları pilavın üzerine kapatın

Perde pilavınızı bozmadan ters çevirerek bir fırın tepsisine alın Yufkaların üzerini isterseniz soyulmuş badem ile süsleyebilirsiniz
180 derece sıcaklıktaki fırında yufkalar pembeleşene kadar kızartın

Fırından çıkarınca üzerine yarım kase tavuk suyunu serperek hafifçe ıslanmasını sağlayın Dilim dilim keserek servis yapın

Sıcakken servis yapınız

PATLICANLI PİLAV

Malzemeler : (6 kişi için)

1 bardak Pirinç
5 kaşık Yağ
3 bardak SU ya da Et Suyu
1 adet Patlıcan
Tuz, Kara Biber

Hazırlanışı :

1 adet Patlıcan alacalı soyulur, ufak ufak doğranır Tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir Suları süzüldükten sonra, yağda hafifçe pembeleşinceye kadar çevrilir

Üzerine 3 bardak su ya da etsuyu ve tuz konularak, kaynamaya bırakılır

Kaynamakta olan suya 2 bardak pirinç ilave edilir Ateş kısılarak kaynamaya bırakılır Suyunu çekinceye kadar pişirilir Ateşten alınarak yarım saat kadar demlenmesi için bırakılır

İsteğe bağlı olarak, pilav ateşten indirildikten sonra üzerinde kızgın yağ gezdirilebilir

ŞEHRİYELİ PİLAV

Malzemeler : (4 kişi için)

2 su bardağı Pilavlık Pirinç
5 yemek kaşığı Yağ
4 su bardağı Su ya da Et Suyu
1 kahve fincanı Şehriye (arpa, tel ya da yildiz)
Tuz

Hazırlanışı :

Pirinç ayıklanır Yıkanır ve süzülür

3 kaşık yağ, tencerede kızdırılır İçine şehriyeler katılarak pembemsi renk alana kadar çevrilir Üzerine 4 bardak Su (et ya da tavuk suyu olur) katılır Tuzu ilave edilir Kaynamaya bırakılır Kaynayınca pirinçler içine konur

Suyunu çekince ateşten alınır Geri kalan yağ kızdırılarak üstüne dökülür Kapağı kapatılarak, demlenmeye bırakılır 20 dakika sonra bir servis kaşığı ile iyice karıştırılır 5 dakika daha bekletilir Sonra servis yapılır

Sıcakken Servis Yapın Üzerine karabiber konursa lezzetli olur

ŞEHZADE PİLAVI

Malzemeler : (4 kişi için)

2 su bardağı Pirinç
3 su bardağı Su
2 yemek kaşığı Antep Fıstığı
2 yemek kaşığı Badem
2 yemek kaşığı Kuru Üzüm
1 çay kaşığı Tarçın
1 çay kaşığı Limon Suyu
2 yemek kaşığı Tereyağ
1 yemek kaşığı Sıvı Yağ
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı :

Ayıklanıp yıkanmış pirinci, tuzlu ve sıcak suda iki saat bekletin

Yıkayıp, suyunu süzün Bademi kaynar suda 5 dakika bekletip, kabuklarını soyun

Tencereye tereyağı ve sıvıyağı alın Antep fıstığı ve bademi ekleyip, 2-3 dakika kavurun Pirinci ekleyip, birkaç dakika daha kavurun Kuru üzüm, tarçın, limon suyu, tuz ve suyu katın

Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar pilavı pişmeye bırakın Daha sonra ocaktan aldığınız pilavın üzerine kağıt havlu örtüp, 15 dakika kadar demlendirin Pilavı karıştırıp servis yapın

Sıcakken servis yapınız

SIĞIR ETLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Malzemeler : (4 kişi için)

700 gr sığır eti
500 gr domates
250 gr kuru soğan,
Zeytinyağ
3 diş Sarımsak
Salça
Maydanoz
Su
Tuz, Kara Biber, Kekik

Hazırlanışı :

Eti küçük küçük doğrayıp, kavurun Doğranmış domates ve soğanları ilave edin En son ezdiğiniz sarımsakları ilave edip, 5 dakika daha pişirin Su ilave edip, kekik, tuz, biber de katarak 1 saat daha pişirin Ara sıra karıştırmayı unutmayın Daha sonra şehriye, su ve maydanozları ekleyin 15-20 dakika pişirin

Üzerini Maydanozla süsleyebilirsiniz

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

Malzemeler : (6 kişi için)

2 Bardak Bulgur
1 Soğan
1 çay bardağı Yeşil Mercimek
4 Bardak su (et yada tavuk suyu)
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz, Kara Biber

Hazırlanışı :

Mercimeği ayıklayıp yıkayıp bol suda haşlayın Siyah suyunu döküp, bekletin

Diğer tarafta tencereye yağı ve doğranmış soğanı koyup soğanları hafifçe kavurun Dört bardak suyu ya da etsuyunu ekleyip kaynatın Kaynamakta olan suya mercimeği ve bulguru koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin On, onbeş dakika demlendikten sonra karıştırıp servis yapın

Sıcakken Servis Yapın

Domatesli Bulgur Pilavı

Malzemeler :

2 su bardağı pilavlık bulgur
2 soğan
4 domates
2-3 sivri biber
1 patlıcan
2 çorba kaşığı margarin
3,5 su bardağı su
1 çay kaşığı nane
tuz
karabiber

Hazırlanışı :

Bulguru ayıklayıp yıkayın Soğan ve sivri biberleri kıyın Patlıcanı alaca soyup küçük küpler halinde doğrayın Tuzlu suda bekletip acısını çıkarın Domatesleri soyup küp küp doğrayın Margarini tencerede eritip soğanı sote edin Sivri biber ve patlıcanı ekleyip hafif kavurun Domatesi ilave edip pişirin Üzerine bulguru ilave edip karıştırın Tuz, karabiber ve suyu ekleyip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin Nane serpin Ateşten alıp üzerini kağıtla örtün ve dinlenmeye bırakın Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.