![]() |
Tartlar - Tartlar Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tartlar - Tartlar TarifiTartlar Acıbademli Tartoletler Malzemeler: Bademli hamur: 2 yumurta akı 1 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı öğütülmüş tuzsuz badem Hamur: 1 paket Dr ![]() 1 yumurta 50 g margarin Hazırlanışı: Bademli hamur: Yumurta aklarını toz şeker ve öğütülmüş badem ile derin bir kaba alın ![]() ![]() Hamur: Tart unu yumurta ve margarin ile hamur haline getirin ![]() ![]() Hazırladığınız bademli karışımı krema torbası yardımı ile yuvarlak tartların üzerine ortaları boş bırakılacak şekilde sıkın ve pişirin ![]() Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika Bulutların Dansı Malzemeler: Hamur: 1 paket Dr ![]() 1 yumurta 50 g margarin Üzeri için: 4 adet orta boy elma 1çay bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz Bulutlar için: 1 yumurta akı 1/4 çay kaşığı tuz Yarım su bardağı Dr ![]() Hazırlanışı: Hamur: Tart unu yumurta ve margarinle yoğurun ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Fırından alıp 10-15 dakika dinlendirin ![]() Elmaları soyup rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Bulutlar: Yumurta akını tuz ile 2-3 dakika kar haline gelinceye kadar çırpın ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 140°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 140°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika İyice soğutup dilimleyerek servis yapın ![]() Çerezli Tart Malzemeler: Hamur: 1 yumurta 75 g margarin 1 poşet Dr ![]() 2 yemek kaşığı bal 2,5 su bardağı yulaf ezmesi 2-3 yemek kaşığı un 1 poşet Dr ![]() Çerezli karışım: 1,5 çay bardağı bal 50 g margarin 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı kuru erik (ikiye kesilmiş) 10 adet kuru kayısı (küçük parçalar halinde kesilmiş) 8 adet kuru incir (küçük parçalar halinde kesilmiş) 1 çay bardağı kuru üzüm 1 çay bardağı yaprak badem 1,5 çay bardağı fındık kırığı Hazırlanışı: Hamur: Yumurta, margarin, şekerli vanilin, bal, yulaf ezmesi, un ve hamur kabartma tozunu mikserin hamur karıştırıcı uçları ile çırpın ![]() ![]() Çerezli karışım: Bal, margarin ve şekerli vanilini bir tencerede tamamen çözülünceye kadar karıştırarak ısıtın ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Soğutup üstü kapalı 2-3 saat dinlendirin ![]() ![]() Çilek Sepeti Malzemeler: Hamur: 1 paket Dr ![]() 50 g margarin 1 yumurta 400 g çilek Krema: 1 poşet Dr ![]() 2,5 su bardağı süt 1 paket Dr ![]() 1,5 su bardağı soğuk süt 1 poşet Dr ![]() Sos: 1 poşet Dr ![]() 2 çay bardağı su Üzeri için: 10 adet çilek Hazırlanışı: Hamur: Tart unu margarin ve yumurta ile yoğurup 25x25 cm ölçülerindeki yağlanmış tepsiye yayın ve pişirin ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 25-35 dakika Soğuyunca üzerine çilekleri dizin ![]() Krema: Sakızlı muhallebiyi 2,5 su bardağı süt ile pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kremayı çileklerin üzerine yayın ![]() Sos: Meyveli sosu 2 çay bardağı su ile tarifine göre hazırlayın ![]() ![]() Çilekleri tartın üzerine sıralayın ![]() Buzdolabında 2 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın ![]() Erikli Turta Malzemeler: Hamur: 1 paket Dr ![]() 1 yumurta 125 g margarin 3 yemek kaşığı su Üzeri için: 250 g mürdüm eriği 2 yemek kaşığı galeta unu 2 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı fındık kırığı 1 tatlı kaşığı tarçın 25 g tereyağı Hazırlanışı: Hamur: Tart unu yumurta, margarin ve su ile çırpın ![]() ![]() Erikleri ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra, iç kısımları üste gelecek şekilde hamurun üzerine dizin ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 150°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 150°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 45-55 dakika Prenses Pasta Malzemeler: Hamur : 100 g margarin 1 çay bardağı Dr ![]() 2 yemek kaşığı su 1 limon kabuğu rendesi 1 poşet Dr ![]() 2,5-3 çay bardağı un 1 poşet Dr ![]() Krema : 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı soğuk süt 1 limonun suyu 350 g çilek 1 poşet Dr ![]() 2 yemek kaşığı toz şeker 2,5 çay bardağı su 50 g beyaz çikolata Hazırlanışı: Hamur: Margarin, pudra şekeri, su, limon kabuğu rendesi, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika Krema: Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın ![]() ![]() Bu kremayı soğuyan pasta tabanının üzerine yayıp çilekleri dizin ![]() ![]() Beyaz çikolatayı rendeleyip pastayı süsleyin ![]() ![]() Çıtır Tart Malzemeler: Çerezli karışım: 75 g margarin 4 yemek kaşığı bal 1 çay bardağı toz şeker 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı tuzsuz badem Yarım su bardağı ceviz içi 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı soğuk süt Hamur: 1 paket Dr ![]() 1 yumurta 125 g margarin 3 yemek kaşığı su Hazırlanışı: Çerezli karışım: Bademleri 15 dakika kaynatıp kabuklarını soyun ve yaprak şeklinde ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur: Tart unu yumurta, margarin ve suyla tarifine göre hazırlayın ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika Tartın üzeri pembeleştiğinde ( 20-25'nci dakikada) fırından çıkartıp üzerine çerezli karışımı yayın ![]() ![]() Tartoletler Malzemeler: Hamur: 1 paket Dr ![]() 1 yumurta 50 g margarin Krema: 1 poşet Dr ![]() 2,5 su bardağı süt 1 poşet Dr ![]() Üzeri için: Mevsim meyveleri Hazırlanışı: Hamur: Tart un karışımının üzerine yumurta ve margarini ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-25 dakika Fırından çıkartıp iyice soğuduğunda kalıplarından çıkartın ![]() Krema: Vanilinli pudingi 2,5 su bardağı süt ile 2-3 dakika kaynatarak pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerlerini meyvelerle süsleyip tarifine göre hazırladığınız tart jölesi ile kaplayın ![]() Havuçlu Tart Malzemeler: Üst malzeme: 6-7 adet orta boy havuç 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz içi 1 çay kaşığı tarçın Hamur: 1 paket Dr ![]() 1 yumurta 50 g margarin Hazırlanışı: Üst malzeme: Havuçları soyup rendeleyin ![]() ![]() ![]() Hamur: Tart un karışımını yumurta ve margarin ile yoğurun ![]() Hamurun yarısını 26 cm çapındaki yağlanmış tepsinin zeminine yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 25 dakika |
![]() |
![]() |
|