Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etlerİ, hİndİ, kuŞ, tarifi, tavuk, yapilan, yemekler

TAVUK, HİNDİ ve KUŞ ETLERİ YAPILAN YEMEKLER Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

TAVUK, HİNDİ ve KUŞ ETLERİ YAPILAN YEMEKLER Tarifi



TAVUK, HİNDİ ve KUŞ ETLERİ YAPILAN YEMEKLER

IZGARA KABAK GARNİTÜRLÜ TAVUK SOTE

Malzemeler : (4 kişi için)

2-3 tane kabak,
1 tane kemiklerinden ayrılmış ve kuşbaşı doğranmış göğüs tavuk eti,
1 domates,
2 tane sivribiber,
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz, kekik ve pul biber

Hazırlanışı :

Kabakları bıçakla hafifçe kazıyıp yıkayın, suları süzüldükten sonra halka halka 2-3 mm kalınlığında doğrayın Bir kabın içine bir yemek kaşığı zeytinyağını, tuzu, pul biberi ve kekiği koyup karıştırın Bu karışıma doğranmış kabakları koyup kabakların iyice yağlanmasını sağlayın 10 Dakika kadar beklesin

Diğer tarafta kuşbaşı doğranmış tavukları içinde iki kaşık zeytinyağını ve incecik sarımsakları kızdırdığınız yanmaz tencereye atın, karıştırın Bu pişerken tost makinesini ısıtın, kabakları tost makinesine sıra sıra dizip, kapatın Eğer tost makineniz yoksa yanmaz tavada da olur fakat iki yüzünün kızarması biraz vakit alır ve uğraştırır Onlar kızarırken küçük küçük doğranmış sivribiberleri ve domatesi tavuklara ekleyin Hepsi pişince bir tutam kekik gezdirin Kabaklar yumuşayınca fazla kızarmasını beklemeden ateşten alın Her ikisini birlikte servis yapın

KAĞITTA PİLİÇ

Malzemeler : (4 kişi için)

1 adet büyükçe Piliç
1 adet Limon
2 adet orta büyüklükte Domates
2 kaşık yağ
2 yağlı kağıt
yeterince tuz ve karabiber

Hazırlanışı :

Temizlenmiş ve tütsülenmiş piliç 4 eşit parçaya bölünür
Yağlı kağıtlar da 4 eşit parçaya bölünür Her birinin üzerine piliç parçası, üzerine, yarım kaşık yağ, üö dilim domates, iki dilim limon konulur Piliçler iyice paketlenir ve fırın tepsisine sıralanır

Kağıtların yanmaması için üzerleri su ile ıslatılır ve fırına sürülür

Arzu edilirse taze yada konserve bezelye de ilave edilebilir Yağlı kağıt yerine piliç pişirme naylonları da kullanılabilir

KESTANELİ HİNDİ DOLMASI

Malzemeler : (6 kişi için)

2 Kg'lık bir adet Hindi
8 su bardağı Su
½ yemek kaşığı Tuz
Salçası İçin
80 gr sadeyağ (4 yemek kaşığı)
2 adet orta büyüklükte Kuru Soğan
1 kahve fincanı domates salçası yada 2 adet irice Domates
2 su bardağı Hindi Suyu
Kestaneli İç Pilav
375 gr Pirinç (1,5 su bardağı)
250 gr Kestane
1 adet orta boy Kuru Soğan
60 gr sadeyağ (3 yemek kaşığı)
1 yemek kaşığı Çam Fıstığı
2 yemek kaşığı Kuş Üzümü
Tuz, Karabiber, Yeni Bahar, Tarçın

Hazırlanışı :

Temizlenmiş hindi 8 bardak su ile tencereye konur ve etleri yumuşayıncaya kadar kaynatılır Bu arada suyun ısınmasıyla oluşan köpükler delikli bir kepçe ile alınır

Sonra yağın içine soğanlar çentilerek pembeleşinceye kadar tutulur Domates kullanılacaksa, üstüne domateslerde konur Domatesler kavrulduktan sonra hindi suyu ilave edilir (eğer salça kullanılıyorsa, bu safhada sulandırılmış salça ilave olunur)

Sonra, Hindi bir tepsiye konur Üzerine bu salça dökülerek fırına konur

Diğer yanda, İç Pilav hazırlanır 2 silme yemek kaşığı yağ içine 1 adet soğan çentilir Çam fıstıkları da atılarak kavrulur Daha sonra pirinç ilave olunur ve 10 dakika kadar kavrulur

Bu arada Kestaneler hafifçe yumuşayacak ama dağılmayacak şekilde haşlanır

Sonra pirinçlere silme 1 çay kaşığı karabiber, tarçın, bahar, Kuş Üzümü tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve Kestaneler ilave edilir Üzerine 1,5 bardak su ilave edilir 20 dakika kadar kaynatılır

Fırından çıkarılan Hindinin içine pilav doldurulur 10 dakika daha fırına atılır

Servise getirilirken hindinin ayakları alüminyum folyo ile süslenebilir

PORTAKALLI LİMONLU HİNDİ

Malzemeler :

1 adet iri Portakal
1 adet iri Limon
30 gr Un
1,5 yemek kaşığı Zeytinyağ
4 yemek kaşığı Sek Beyaz Şarap
4 yemek kaşığı Hindi Suyu
1 yemek kaşığı ince doğranmış Arpacık Soğanı
¼ ler tatlı kaşığı Kekik ve Adaçayı
½ tatlı kaşığı Toz Şeker
2 yemek kaşığı Maydanoz
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı :

8 hindi dilimi (500 gr hindi, 5 mm kalınlığında kesilip dövülmüş) Portakal ve limonun kabukları içteki beyaz bölümleri de alarak soyup, limon ve portakalı zar biçiminde doğrayarak bir kenara bırakın

Hindi dilimlerinin kenarlarına etin pişerken kıvrılmasını önlemek için 2-5 cm aralarla 3mmlik yarıklar açın Dilimleri una bulayıp zeytinyağında 45 saniye sote edin Ters yüz edip 30 sn daha sote edin Bir tabağa alınız

Şarap, arpacık soğanı ve tavuk suyunu tencereye koyup bir taşım kaynatın Kaynamaya başladıktan sonra, sık sık karıştırarak, pişirin Suyunun yarısını çektikten sonra, portakal ve limon parçalarını, kekik, adaçayı, tozşeker, tuz, karabiber ve tereyağını ilave edip 5 dakika daha pişirin Maydanozları incecik doğrayıp bu sosu tabaktaki hindi dilimlerinin üzerine ilave ediniz

Bezelyeli Pilavla iyi gider

RUFFLES'LI TAVUK

Malzemeler : (4 kişi için)

500 gr kuşbaşı kesilmiş Tavuk
1 paket orta boy Ruffles
3 diş Sarımsak
1 paket Krem Şanti
curry, tuz, kara biber

Hazırlanışı :

Tavukları ayıklamış olduğunuz sarımsaklarla sote yapın Tuz, karabiber ve curry ile tatlandırın Suyunu çekene kadar ocakta karıştırın Isıya dayanıklı bir fırın kabına, borcama alın

Üstünü örtecek şekilde krem şanti ile kaplayın En üste de ufaladığınız 1 paket ruffles'ı kaplayarak 200º C sıcaklıktaki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin

MANTARLI TAVUK SOTE

Malzemeler : (4 kişi için)

1 tane kemiklerinden ayrılmış ve kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
200 gr mantar
kibrit kutusu kadar Kaşar Peyniri
1 kaşık tereyağ
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı :

Tencereye doğranmış tavukları koyup ateşe oturtun Tavuklar kendi suyu ile pişerken diğer tarafta mantarları yıkayıp kuşbaşı doğrayın Tavukların üzerine ekleyin

Tavuklar ve mantarlar suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin Çok fazla sulanırsa suyun birazını alıp harika bir çorba yapımında kullanabilirsiniz

Pişmeye yakın tuz, karabiber ve kekik ekleyin Hepsini ateşe dayanıklı bir cam kaba alın

Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve biraz da kendi suyundan ilave edip 180 derece ısıtılmış fırında, kaşar peynir nar gibi olana kadar kızartın

Sıcakken servis yapınız

SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI

Malzemeler : (4 kişi için)

Derisi ve kemikleri ayrılmış bir tavuk
10 adet arpacık soğanı (100 gr)
2 adet Patates
3 adet Havuç
1 adet Kereviz
100 gr İç Bezelye
½ kahve fincanı Pirinç
10 sap Maydanoz
Yeterince Su
Tuz, Karabiber, Kekik

Hazırlanışı :

Bir tencereye tavuk, tuz ve tavuğun üstüne çıkacak kadar su konur Pişirme sırasında oluşan köpükler delikli bir kepçe ile alınır 1 saat kadar bu şekilde pişirilir

1 saat pişirdikten sonra soyulmuş 10 adet arpacık soğanı, küçük parçalar halinde kesilmiş patates, kereviz, bezelye ve havuçlar ile pirinç katılarak 30 dakika daha pişirin

Pişince, tavuk çıkarılarak parçalara bölünür ve çukur bir servis tabağına alınır Üstüne tenceredeki su ve sebzeler dökülür En üste ince kıyılmış maydanoz eklenir

Not : Bezelye ve diğer sebzeler konserve olarak kullanılırsa, son 10 dakikada suya eklenir

Sıcak servis yapınız

TAVUK GÜVEÇ

Malzemeler : (6 kişi için)

Derisi ve kemikleri ayrılmış bir tavuk
1 adet kuru soğan
2 adet Patates
2 adet Havuç
1 küçük kutu Bezelye Konservesi
1-2 adet Sivri Biber
birkaç diş sarımsak
2 adet Domates
1 yemek kaşığı Salça
1 yemek kaşığı Tereyağı
Yeterince Su
Tuz, Karabiber, Kekik

Hazırlanışı :

Güveç tenceresine tereyağı, doğranmış soğanları ve salçayı koyun, kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyip biraz kavurun Kuşbaşı doğranmış patatesleri ve halka havuçları da ekleyin Sebzeler hafifçe yumuşadıktan sonra bezelyeyi yıkayıp ilave edin Sivribiberleri ve sarımsakları koyun Tuz, karabiber ve biraz da su ilavesiyle pişmeye bırakın

Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin Daha sonra güveçteki (Eğer güveciniz yoksa pişirdiklerinizi ateşe dayanıklı bir cam kaba aktarın) yemeğin üzerine halka halka doğranmış domatesleri dizin, kekik serpin ve 180 derece fırında domatesler kızarana kadar pişirin

Sıcak servis yapınız

TAVUKLU KEŞKEK

Malzemeler : (4 kişi için)

1 su bardağı Aşurelik Buğday
4 adet Tavuk Butu
2 yemek kaşığı Tereyağ
tuz ve pul biber, kimyon
Hazırlanışı :

Buğdayı önceden bir kaç saat ıslatın Düdüklü tencereye kemikleri ve derisi ayrılmış tavuklarla buğdayı koyup tuz eklemeden pişirin Tuz buğdayın pişmesini geciktireceği için sonra eklenir İyice pişince tahta kaşıkla vurarak ya da el blenderi yardımı ile ezin

Tavukla buğdayın birbiri ile iyice hallolmasını sağlayın Tuzu ve kimyonu bu aşamada ekleyebilirsiniz Servis yaparken üzerine eritilmiş tereyağ ve pul biber karışımı gezdirin

TAVUK GÜVEÇ

Malzemeler : (6 kişi için)

1 adet besili Tavuk
3 yemek kaşığı Tereyağ
5 adet Yumurta
1 çay fincanı rendelenmiş Kaşar
Hindistan Cevizi
½ litre Süt
1 su bardağı Un
3 su bardağı Galeta Unu
2 su bardağı Kızartma Yağı
Tuz, Karabiber, Kekik

Hazırlanışı :

Tavuğu yıkayıp temizledikten sonra bir tencereye koyun Üzerini örtecek kadar su ilave edip orta hararette pişirin Soğuyunca etlerini ayırarak ince ince doğrayın Unu bir kapta tereyağıyla hafifçe kavurun

Su yada et suyu ekleyip karıştırın koyulaştığında içine yumurta sarılarıyla kaşar peyniri rendesini ekleyin Kıyılmış tavuk etlerini bir kaba koyup, bir fiske Hindistan cevizi ve karabiber serperek karıştırın Biraz piştikten sonra hafif yağlanmış bir kap içine alın Karışımdan bir ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve galeta ununa bulayın Bir kaba kırdığınız yumurtayı çatalla iyice çırpın Galeta ununa buladığınız tavuk etlerini yumurtaya batırdıktan sonra yeniden galeta ununa bulayıp tavada pembeleşinceye kadar kızartın

Kızarmış patates eşliğinde servis yapın

TAVUKLU NOHUT YEMEĞİ

Malzemeler : (6 kişi için)

1 tavuk göğsü
1 kase Nohut
1 adet Kuru Soğan,
2 tane sivribiber,
2 yemek kaşığı Salça
2 yemek kaşığı tereyağ,
tuz, kimyon ve pul biber

Hazırlanışı :

Nohutları birkaç saat ya da bir gece önceden sıcak su da bırakıp bekletin

Bu suyu süzüp, tekrar sıcak su ekleyerek pişmeye bırakınnohutlar iyice yumuşayınca ateşten alın

Başka bir tencereye iki kaşık tereyağını incecik doğranmış soğanları, salçayı,kimyonu kara biberi ekleyin Soğanlar kavrulunca kuşbaşı tavuk etlerini çiğ olarak soğanlara ilave edip karıştırın

Fazla suyunu aldığınız nohutları da üzerine koyun Tuzunu ve suyunu ayarlayın Tavuklar yumuşayana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.