![]() |
TEPSİ BÖREĞİ - hazır yufkadan TEPSİ BÖREĞİ - KIYMALI veya PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ Tarif |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() TEPSİ BÖREĞİ - hazır yufkadan TEPSİ BÖREĞİ - KIYMALI veya PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ TarifTEPSİ BÖREĞİ - hazır yufkadan TEPSİ BÖREĞİ - KIYMALI veya PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ Malzemeler : (4-6 kişi için) 3 adet Yufka 200 gr Süt (¾ su bardağı) 125 gr sıvı ya da katı yağ 2 adet Yumurta Malzemeler 22-24 cm yarıçapındaki bir tepsiye göre verilmiştir ![]() Hazırlanışı : Önce ¾ bardak süte, iyice çırpılmış 2 adet yumurtayı ve 125 gr sıvı ya da katı yağı katınız ![]() ![]() Sonra tepsiyi katı ya da sıvı yağ ile iyice yağlayınız ve 1 adet yufkayı bütün olarak ve ortalayarak seriniz ![]() ![]() Yufkaları tepsi çapı büyüklüğünde parçalara ayırarak, sayıca yarısını 1 kat yufka üstüne sütlü karışım şeklinde tepsiye seriniz ![]() Ortaya isteğe bağlı olarak peynirli ya da kıymalı içi seriniz ![]() ![]() ![]() Böreğin en üstüne kalan sütlü karışımı gezdiriniz ![]() ![]() Tepsinin üstüne büyük bir tabak kapatarak, tepsiyi ters çevirin ve servis yapınız ![]() Not : KIYMALI BÖREK İÇİ ve PEYNİRLİ BÖREK İÇİ’nin hazırlanması için aynı isimli tariflere bakınız ![]() |
![]() |
![]() |
|