![]() |
Kaburga Dolması - Kaburga Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaburga Dolması - Kaburga Dolması TarifiKaburga Dolması - Kaburga Dolması Hazırlanışı Malzemeler : (4 kişi için) 1 kg kuzu kaburgası (Kasapta üzerine enlemesine bir cep açtırılmış) 1 adet soğan Tuz, karabiber Dolması İçin 2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 adet soğan 1 kahve fincanı badem içi 2 su bardağı pilavlık bulgur 2 su bardağı su 1 su bardağı ince doğranmış mürdüm eriği Tuz, karabiber, nane 1 çorba kaşığı salça Kürdan Hazırlanışı : Kuzu kaburgasının içini ve dışını rendelenmiş soğan ve tuz ile ovun ![]() Bu arada tencereye sıvıyağı alın ![]() Rendelenmiş soğan ve badem içini yağda kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pişen pilavı, üzerine cep açılmış kaburgaya doldurun ![]() ![]() ![]() ![]() Daha sonra tencereden alıp, folyosunu çıkarın ![]() ![]() ![]() Fırından alıp sıcak olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|