Sebzeli Kuzu Haşlama - Sebzeli Kuzu Haşlama Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Kuzu Haşlama - Sebzeli Kuzu Haşlama TarifiSebzeli Kuzu Haşlama - Sebzeli Kuzu Haşlama Hazırlanışı Malzemeler : (6 kişi için) 1 Kg dilimlenmiş Kuzu Budu 1 adet Kuru Soğan 6 adet Patates 3 adet Havuç 3 adet Sivri Biber 5-6 diş Sarımsak Tuz, Kara Biber Hazırlanışı : İri parçalar halinde dilimlenmiş eti düdüklü tencereye koyun ![]() Soğanı ve biberleri bütün olarak, patatesler küçükse bütün, değilse ikiye üçe bölerek, havucu uzunlamasına dörde keserek etlerin üzerine ekleyin Dört-beş bardak sıcak su ve tuz, karabiber, kekik ilave edin![]() Tencereyi kapatıp, ateşe oturtun Buhar çıktıktan sonra 25-30 dakika pişirin Ateşten indirdikten sonra içine ezilmiş sarmısakları karıştırın Sebzeyi, eti ve suyu hep birlikte çukur tabaklarda servis yapın ![]() Dilerseniz kereviz ve limon suyu ekleyebilirsiniz ![]() Eğer suyundan artarsa biraz un ve yumurta ile terbiye yaparak nefis bir çorba da elde edebilirsiniz
|
|
|
|