Cevizli Cimcime - Cevizli Cimcime Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Cimcime - Cevizli Cimcime TarifiCevizli Cimcime - Cevizli Cimcime Hazırlanışı Malzemeler: 1,5 çay bardağı Dr Oetker Pudra Şekeri100 g margarin 1 yumurta 1 çay bardağı yoğurt 2,5 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı öğütülmüş ceviz Hazırlanışı: Pudra şekeri, margarin ve yumurtayı mikserin hamur karıştırıcı uçları ile iyice çırpın Yoğurt, un ve hamur kabartma tozunu ekleyip 3-4 dakika daha çırpın Kuru üzüm ve cevizi ilave edip iyice karıştırın Hamurdan kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve ikinci bir kaşık yardımı ile yağlanmış tepsiye koyun Hamurun tamamını bu şekilde tepsiye aldıktan sonra pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika |
|
|
|