![]() |
Kolay Perde Pilavı - Kolay Perde Pilavı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Perde Pilavı - Kolay Perde Pilavı TarifiKolay Perde Pilavı - Kolay Perde Pilavı Hazırlanışı Malzemeler : (4 kişi için) 1 kase pirinç 1,5 kase Tavuksuyu yada Tavuk Bulyon 1 kase didiklenmiş Tavuk Eti 1 tane Yufka 2 yemek kaşığı Tereyağ 1 fincan Dolmalık Üzüm Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Bir kase pirinci bol tuzlu sıcak suda ıslatarak en az bir saat bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta çukur bir kabı eritilmiş tereyağ ile yağlayın ![]() ![]() Şeritlerin iki ucu dışarda kalsın ![]() Pilav demlenince, dolmalık üzümlerive didiklenmiş tavuk etini pilava karıştırın ![]() ![]() ![]() Perde pilavınızı bozmadan ters çevirerek bir fırın tepsisine alın ![]() ![]() 180 derece sıcaklıktaki fırında yufkalar pembeleşene kadar kızartın ![]() Fırından çıkarınca üzerine yarım kase tavuk suyunu serperek hafifçe ıslanmasını sağlayın ![]() Sıcakken servis yapınız |
![]() |
![]() |
|