Şehriyeli Pilav - Şehriyeli Pilav Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şehriyeli Pilav - Şehriyeli Pilav TarifiŞehriyeli Pilav - Şehriyeli Pilav Hazırlanışı Malzemeler : (4 kişi için) 2 su bardağı Pilavlık Pirinç 5 yemek kaşığı Yağ 4 su bardağı Su ya da Et Suyu 1 kahve fincanı Şehriye (arpa, tel ya da yildiz) Tuz Hazırlanışı : Pirinç ayıklanır Yıkanır ve süzülür![]() 3 kaşık yağ, tencerede kızdırılır İçine şehriyeler katılarak pembemsi renk alana kadar çevrilir Üzerine 4 bardak Su (et ya da tavuk suyu olur) katılır Tuzu ilave edilir Kaynamaya bırakılır Kaynayınca pirinçler içine konur![]() Suyunu çekince ateşten alınır Geri kalan yağ kızdırılarak üstüne dökülür Kapağı kapatılarak, demlenmeye bırakılır 20 dakika sonra bir servis kaşığı ile iyice karıştırılır 5 dakika daha bekletilir Sonra servis yapılır![]() Sıcakken Servis Yapın Üzerine karabiber konursa lezzetli olur
|
|
|
|