İçli Köfte - İçli Köfte Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İçli Köfte - İçli Köfte Tarifiİçli Köfte - İçli Köfte Tarifi Malzemeler : (4 kişi için) ½ Kg Orta Yağlı Kıyma ½ Kg ince, Köftelik Bulgur 250 gr ayrıca yağsız Kıyma 2 adet Kuru Soğan 1 çay bardağı Ceviz İçi 5-10 bağ Maydanoz 2 yemek kaşığı Yağ tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biber Hazırlanışı : Yağda ince kıyılmış soğan pembeleştirilir, üzerine yarım kilo kıyma konur Ocakta hafifçe kavrulur ve soğumaya bırakılır![]() Soğuduktan sonra üzerine bir çay bardağı çekilmiş Ceviz İçi, kıyılmış Maydanoz, Tuz, Karabiber, Kimyon ve Kırmızı Biber konur Bu İçli Köftenin içidir ![]() Sıcak Suda Islatılmış ince bulgurun içersine 250 gr yağsız kıyma, tuz, biber, kimyon ve kekik ilave edilir İyice yoğrulur![]() Bu bulgurlu çiğ kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak ıslatılmış avuçlar içersinde yumurta şeklinde yuvarlanır Ancak üzeri parmaklarla şekillendirilerek, mümkün olduğunca inceltilir![]() Dolmalık biber gibi içi boş olan bu köftelere hazırlamış olduğumuz iç doldurulur Ağızları kapatılır![]() Kaynamakta olan suya atılır 20 dakika kadar haşlanır Sonra sudan çıkarılarak süzülür![]() 1 yemek kaşığı yağda iki tarafı eşit kızartılır Servis yapılır Baharat seçimi isteğe bağlı olarak yapılmalıdır ![]() Yine isteğe bağlı olarak, kızartılmadan, sadece haşlanmış olarak yenebilir ![]() Servis yapılırken ince kıyılmış marul, domates ya da maydanoz ile süslenebilir
|
|
|
|