![]() |
Çerkez Tavuğu - Çerkez Tavuğu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çerkez Tavuğu - Çerkez Tavuğu TarifiÇerkez Tavuğu - Çerkez Tavuğu Tarifi Malzemeler : (4-5 kişi için) 1 adet Tavuk 2 dilim ekmek içi 3 su bardağı Ceviz İçi Tuz, Kırmızı Biber Hazırlanışı : Temizlenmiş bir adet Tavuk, tuz katılarak haşlanır ![]() 3 su bardağı Ceviz İçi, makineden geçirilerek rendelenir, üstüne 1 tatlı kaşığı kırmızı biber ve tuz ilave edilir ![]() ![]() ![]() ![]() Cevize, ıslatılıp, suyu sıkılmış, parçalanmış 2 dilim ekmek içi katılır ![]() ![]() ![]() ![]() Haşlanmış tavuğun kemikleri ve derisi ayrılarak didiklenir ![]() ![]() Arzuya göre ezilmiş sarımsak da ilave edilebilir ![]() Servis tabağına yerleştirdiğimiz Çerkez Tavuğunun üstüne süs olarak daha önce süzdüğümüz Cevizin yağı ilave edilir ![]() |
![]() |
![]() |
|