![]() |
Taze Etli Bezelye - Taze Etli Bezelye Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Etli Bezelye - Taze Etli Bezelye TarifiTaze Etli Bezelye - Taze Etli Bezelye Tarifi Malzemeler : (4 kişi için) 1 Kg Taze Bezelyenin içi 250 gr Kuşbaşı Et 1 adet Kuru Soğan 3 adet Domates 3 kaşık Yağ 3 su bardağı Su 1 tatlı kaşığı Toz Şeker Tuz Hazırlanışı : Kuşbaşı Et ile çentilmiş soğan birlikte ve et suyunu çekene kadar yağda kavrulur ![]() ![]() ![]() Domatesler öldürüldükten sonra, İç bezelye atılır ve rengi hafifçe dönene kadar kavrulmaya devam edilir ![]() Bu yarı pişmiş karışımın üstüne, 3 bardak Su, tuz, bir tatlı kaşığı şeker konur ve kapağı kapatılarak, bezelye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir ![]() Bu yemek konserve bezelye ile yapılırsa, domateslerin kavrulması sonrası, bezelye kavrulmadan, doğrudan su ilave edilerek içine katılır ve pişirilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|