![]() |
Hanım Ağa Sarması - Hanım Ağa Sarması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hanım Ağa Sarması - Hanım Ağa Sarması TarifiHanım Ağa Sarması - Hanım Ağa Sarması Tarifi Malzemeler : (4-6 kişi için) 3 adet ortaboy Patlıcan 10 adet Mantar 2 adet ortaboy Soğan 2 adet ortaboy Domates ½ demet Maydanoz 1 su bardağı Sıvı Yağ 6 diş Sarımsak 1 tatlı kaşığı Toz Şeker 100 gr rendelenmiş Kaşar Peyniri Tuz, Kara Biber Hazırlanışı : Patlıcanlar boyuna dilim dilim kesilir ![]() ![]() Patlıcanlar yıkanıp, tuzları akıtılır ![]() ![]() Mantarlar dilimlenir ![]() ![]() ![]() ![]() Patlıcan dilimleri yayılır, mantarlı malzeme içine konur ![]() ![]() ![]() Kalan yağa, ufak ufak doğranmış domatesler, karabiber, tuz ve toz şeker ilavesi ile sote edilir ![]() ![]() Patlıcanın üstüne bu sos gezdirilir ![]() ![]() ![]() Kısık ateşte pişirilen yemek daha lezzetli olur ![]() |
![]() |
![]() |
|