![]() |
Çerezli Tart - Çerezli Tart Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çerezli Tart - Çerezli Tart TarifiÇerezli Tart - Çerezli Tart Tarifi Malzemeler: Hamur: 1 yumurta 75 g margarin 1 poşet Dr ![]() 2 yemek kaşığı bal 2,5 su bardağı yulaf ezmesi 2-3 yemek kaşığı un 1 poşet Dr ![]() Çerezli karışım: 1,5 çay bardağı bal 50 g margarin 1 poşet Dr ![]() 1 su bardağı kuru erik (ikiye kesilmiş) 10 adet kuru kayısı (küçük parçalar halinde kesilmiş) 8 adet kuru incir (küçük parçalar halinde kesilmiş) 1 çay bardağı kuru üzüm 1 çay bardağı yaprak badem 1,5 çay bardağı fındık kırığı Hazırlanışı: Hamur: Yumurta, margarin, şekerli vanilin, bal, yulaf ezmesi, un ve hamur kabartma tozunu mikserin hamur karıştırıcı uçları ile çırpın ![]() ![]() Çerezli karışım: Bal, margarin ve şekerli vanilini bir tencerede tamamen çözülünceye kadar karıştırarak ısıtın ![]() ![]() ![]() Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika Soğutup üstü kapalı 2-3 saat dinlendirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|