MANTARLI TAVUK SOTE - MANTARLI TAVUK SOTE Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
MANTARLI TAVUK SOTE - MANTARLI TAVUK SOTE TarifiMANTARLI TAVUK SOTE - MANTARLI TAVUK SOTE Tarifi Malzemeler : (4 kişi için) 1 tane kemiklerinden ayrılmış ve kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü 200 gr mantar kibrit kutusu kadar Kaşar Peyniri 1 kaşık tereyağ Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Tencereye doğranmış tavukları koyup ateşe oturtun Tavuklar kendi suyu ile pişerken diğer tarafta mantarları yıkayıp kuşbaşı doğrayın Tavukların üzerine ekleyin![]() Tavuklar ve mantarlar suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin Çok fazla sulanırsa suyun birazını alıp harika bir çorba yapımında kullanabilirsiniz![]() Pişmeye yakın tuz, karabiber ve kekik ekleyin Hepsini ateşe dayanıklı bir cam kaba alın![]() Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ve biraz da kendi suyundan ilave edip 180 derece ısıtılmış fırında, kaşar peynir nar gibi olana kadar kızartın ![]() Sıcakken servis yapınız
|
|
|
|