|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| haşlamasi, sebzeli, tarifi, tavuk |
SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI - SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI - SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI TarifiSEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI - SEBZELİ TAVUK HAŞLAMASI Tarifi Malzemeler : (4 kişi için) Derisi ve kemikleri ayrılmış bir tavuk 10 adet arpacık soğanı (100 gr) 2 adet Patates 3 adet Havuç 1 adet Kereviz 100 gr İç Bezelye ½ kahve fincanı Pirinç 10 sap Maydanoz Yeterince Su Tuz, Karabiber, Kekik Hazırlanışı : Bir tencereye tavuk, tuz ve tavuğun üstüne çıkacak kadar su konur Pişirme sırasında oluşan köpükler delikli bir kepçe ile alınır 1 saat kadar bu şekilde pişirilir 1 saat pişirdikten sonra soyulmuş 10 adet arpacık soğanı, küçük parçalar halinde kesilmiş patates, kereviz, bezelye ve havuçlar ile pirinç katılarak 30 dakika daha pişirin ![]() Pişince, tavuk çıkarılarak parçalara bölünür ve çukur bir servis tabağına alınır Üstüne tenceredeki su ve sebzeler dökülür En üste ince kıyılmış maydanoz eklenir![]() Not : Bezelye ve diğer sebzeler konserve olarak kullanılırsa, son 10 dakikada suya eklenir Sıcak servis yapınız
|
|
|
|