TAVUK GÜVEÇ - TAVUK GÜVEÇ Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
TAVUK GÜVEÇ - TAVUK GÜVEÇ TarifiTAVUK GÜVEÇ - TAVUK GÜVEÇ Tarifi Malzemeler : (6 kişi için) Derisi ve kemikleri ayrılmış bir tavuk 1 adet kuru soğan 2 adet Patates 2 adet Havuç 1 küçük kutu Bezelye Konservesi 1-2 adet Sivri Biber birkaç diş sarımsak 2 adet Domates 1 yemek kaşığı Salça 1 yemek kaşığı Tereyağı Yeterince Su Tuz, Karabiber, Kekik Hazırlanışı : Güveç tenceresine tereyağı, doğranmış soğanları ve salçayı koyun, kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyip biraz kavurun Kuşbaşı doğranmış patatesleri ve halka havuçları da ekleyin Sebzeler hafifçe yumuşadıktan sonra bezelyeyi yıkayıp ilave edin Sivribiberleri ve sarımsakları koyun Tuz, karabiber ve biraz da su ilavesiyle pişmeye bırakın![]() Kaynadıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirin Daha sonra güveçteki (Eğer güveciniz yoksa pişirdiklerinizi ateşe dayanıklı bir cam kaba aktarın ) yemeğin üzerine halka halka doğranmış domatesleri dizin, kekik serpin ve 180 derece fırında domatesler kızarana kadar pişirin![]() Sıcak servis yapınız
|
|
|
|