Çatal Çörek - Çatal Çörek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çatal Çörek - Çatal Çörek TarifiÇatal Çörek - Çatal Çörek Tarifi Malzemeler: Hamur: 125 g margarin 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep 2-2,5 su bardağı un 1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma TozuÜzeri için: 1 yumurta sarısı Çörekotu Hazırlanışı: Hamur: Margarin, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, tuz ve mahlebi karıştırın Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp elinizde rulo şeklinde uzatın Rulonun iki ucunu birleştirerek çatal şekli verin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve pişirin![]() Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika |
|
|
|