![]() |
Abant Kebabı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abant Kebabı3 Adet hazır yufka 300 Gr ![]() 2 Adet patlıcan 1 Adet orta boy patates 1 Adet orta boy kuru soğan 1 Adet orta boy havuç 1 Adet sivri biber 1 Çay bardağı bezelye konservesi 1 Adet orta boy domates 1 Çorba kaşığı domates salçası 1 Kahve fincanı ayçiçek yağı Yarım tatlı kaşığı karabiber 1 Tatlı kaşığı tuz Kızartmak için sıvıyağ # Patlıcanın bütün kabukları soyulur, tuzlu suda yarım saat bekletilir, acısı çıktıktan sonra küp küp doğranır, patates ve havuç da küp küp doğranır ![]() # Kızgın yağda sebzeler kızartılır, kağıt havluya çıkartılır ![]() ![]() ![]() # Soğan yumuşayınca salça katılır, birkaç kez çevrildikten sonra domates ve kızaran sebzeler eklenir ![]() # Tencereye bezelye konservesi, karabiber, tuz ve 1 çay bardağı sıcak su ilave edilir, kapağı kapatılır orta ateşte 20 dakika pişirilir ![]() # Bu arada her yufka sigara böreği yapında olduğu gibi 8 üçgen parçaya kesilir ![]() # Pişen malzeme biraz ılıdıktan sonra, bir süzgece çıkartılır ![]() # 2 üçgen yufka üst üste konur, suyu süzülmüş içten yeteri kadar, yufkanın geniş tarafına konur ![]() ![]() ![]() # Önceden ısıtılmış 210 derece fırında hafif pembe renk alana kadar pişirilir ![]() # Fırından çıkıp ,ilk sıcağı geçince, servis tabağına alınır, üzerine süzülen etli için suyu gezdirilir ![]() # Maydanoz yapraklarıyla süslenerek, sıcak olarak servis yapılır ![]() |
![]() |
![]() |
|