![]() |
Külbastı Salatası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Külbastı SalatasıMALZEMESİ 4 adet külbastı şeklinde hazırlanmış et (yani çok ince dövülerek hazırlanmış yumuşak et) 1 demet marul veya 1 demet kıvırcık veya 1 adet atom salata ya da istediğiniz cins bir yeşillik olabilir ![]() Varsa: 1 su bardağı dolusu soya fasulyesi filizleri SOSUN MALZEMESİ 2 yemek kaşığı acısız hardal 2 yemek kaşığı mayonez 3 yemek kaşığı sirke (herhangi bir cins sirke, hatta şarap sirkesi de olabilir) Yarım limonun suyu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yarım su bardağı ayçiçek ya da zeytinyağı Yarım su bardağı ılık su ama tercihen ılık tavuk suyu TARİF Her zamanki salata hazırlığı için derin bir salata kasesinin içine elimizle iri iri parçaladığımız yeşillikleri yerleştirelim ![]() ![]() Bir taraftan da külbastı etlerimizi ızgarada ya da yağsız teflon tavada 8-10 dakika kadar arkalı önlü kızartalım ![]() ![]() Hazırladığımız sosu etlerin üzerinden salataya gezdirelim ![]() ![]() SOSUN TARİFİ Muhteşem lezzetli sosumuzu hazırlamak için bir kasenin içine; hardal, mayonez, sirke, limon suyu, tuz ve karabiberi koyup, çatalla iyice çırpalım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|