![]() |
et pişirmenin incelikleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() et pişirmenin incelikleriEt pişirmek her ne kadar kolay bir işlem olarak görünse de aslında pişirilmesi en zor çeşitlerden biridir ![]() ![]() Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir ![]() ![]() ![]() Et pişirmede benmari yöntemi eilmektedir ![]() ![]() ![]() Fırında tavuk pişirirken ise içinin pişmesi, dışının yanmaması için; göğsü altta, sırtı üstte olmalıdır ve tepsi 160 °C'lik önceden ısıtılmış fırına sürülmelidir ![]() Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen yemeyi düşünmüyorsanız kuruyacaktır ![]() ![]() ![]() Et, tavuğa göre daha uzun sürede pişer ![]() ![]() Yemek yaparken et suyu kullanmayı seviyorsanız, et sularını günlük tüketin ![]() ![]() Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine bir parça Bizim Margarin veya İçim Tereyağı koyun ![]() Küçük sebze, balık ve et parçaları sote ederken kabının kapağını kapatmayın ![]() ![]() Et kavururken tencerenin etrafında biriken yapışkan yağlara dikkat! Çoğu kimse bunları atar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|