> Kesme Ev Makarnası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Kesme Ev Makarnası![]() Malzemeler 2 bardak un 1 yumurta Yarım çay bardağı süt Yarım tatlı kaşığı tuz (Not: Orjinal tarifte bu ölçülerin 2 katı verilmişti Biz 2 kişi olduğumuzdan malzemelerin yarısı yeterli oldu )Yapılışı Unu yoğurma kabında eleyip ortasını açın Yumurtayı sütü ve tuzunu ilave edip yoğurun Sertçe bir hamur elde edene kadar gerekirse azar azar süt ilavesiyle yoğurmaya devam edin Hamuru 2 parçaya ayırıp üzerin nemli bir bez örtün ve yaklaşık bir saat dinlendirin![]() Dinlenmiş hamurları hafifçe unladığınız zemin üzerinde merdane ile 2-3mm kalınlığında açın 2 yuvarlak parça elde edeceksiniz Bu parçaları da yine bir saat dinlendirin![]() Keskin bir bıçak yardımıyla önce uzunlamasına, daha sonra enine ince ince kesin ![]() Elinizle ayırarak bir gazete kağıdı üzerine serpin Kuru bir yerde 1 gün bekletin Hamurlar kuruduğunda pişmeye hazırdır![]() 2-3 litre suyu ocağa koyun Tuz ve 1-2 kaşık sıvıyağ ilave edin Fokurdayınca makarnaları ilave edin İyice yumuşayana kadar haşlayın Daha sonra soğuk suya tutmadan sadece süzün ki lezzeti kaybolmasın![]() 2-3 kaşık tereyağını eritin Süzdüğünüz makarnaları ilave edin Kısık ateşte karıştırarak 3-5 dakika pişirin Gerekirse biraz daha tuz ilave edebilirsiniz![]() Dilerseniz beyaz peynir rendesi ve kıyılmış maydonozla, dilerseniz sade servis yapın
|
|
|
|