Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arpacık, kebap, nohutlu, soğanlı

Arpacık soğanlı, Nohutlu kebap

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpacık soğanlı, Nohutlu kebap



Malzemeler:


1kg kuzu kuşbaşı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

10-15 adet arpacık soğan

1 su bardağı pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut

1 su bardağı kaynamış su

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanması:


Eti soğuk suda yıkayıp kevgire koyun, suyunun süzülmesini sağlayın Derince bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve etleri koyup tencerenin kapalı vaziyette, orta hararetli ateşte, ara sıra karıştırmak suretiyle etler bıraktığı suyu çekip yumuşayana kadar pişirin Pişmeye yakın arpacık soğanları ilave edin Tuzunu ilave edin ve biraz soğuyunca servis yapacağınız fırın kabına etleri boşaltın

Üzerine nohutları serpin, hafif bir şekilde et ve nohutları karıştırın (Aksi taktirde etler ezilir) Domates salçasını bir su bardağı kaynamış su ile sulandırıp etlerin üzerine gezdirin Servise yarım saat kala üzerini folyoyla kapatarak 200C ısıtılmış fırında 20-25 dakika tutun Böylece hem etler fırınlanmış hem de yemeğiniz ısınmış olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.