Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ankara, tavası

Ankara Tavası

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ankara Tavası



Malzemeler

1kg kuzu eti 1bardak pirinç ½ bardak nohut 1kaşık kuş üzümü 2kaşık çam fıstığı 1kaşık margarin karabiber tuz



Kuzu etini yağlı kısımdan almış; nohudu da akşamdan ıslatmış olun Eti bir kişilik parçalara bölün ve 7bardak su ile kaynamaya bırakın, üzerinde biriken köpüğü ayırırsınız Nohudu ise ayrı bir kapta haşlayın; yumuşadığı vakit suyunu süzerek et tenceresine ilave edin Kapağını kapatarak orta ateşte kaynatmaya devam edin

Et kıvama gelince büyük bakır bir tava içinde pilavı usulüne göre pişirmeye başlayın Su olarak ta tenceredeki et suyunu kullanın Kuş üzümü ve fıstığı küçük bir tavada kızartın, pişen pilava ekleyin en sona etleri pilavın bulunduğu tavanın üzerine yerleştirerek 170derecede 5dk kızartın Sıcak olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.