Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bamya, güveç

Bamya Güveç

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bamya Güveç



Bamya Güveç



Mutfak : Türk

Kategori : Sebze Yemekleri

Zorluk :

Sure :

Malzemeler

500gr bamya

250gr kuşbaşı et

3adet soğan

4kaşık sıvıyağ

1kaşık salça

1bardak un

tuz

su



Bir tencere içinde eti soğanı kavurun, doğranmış domatesi ekleyin hafif sote olsunlar Bu arada bamyaları ayıklayın ve hepsini güveç tenceresine yerleştirin Tuzunu suyunu ayarlayın, sulandırılmış salçayı gezdirin Unu bir kapta ½ bardak kadar su ile karıştırıp hamur yapın, merdaneyle tencerenin ağzını kapatacak kadar açın ve tencerenin ağzına gerin Üste de kapağını kapatın ve 200derecede pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.