Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, kebabı, sardalya

> Sardalya Kebabı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Sardalya Kebabı



MALZEMELER
Yarım demet maydanoz
1 kg sardalya
1 limon
2 çay kaşığı tuz
3 baş soğan
3 domates
7 sivri biber

5 kişilik

HAZIRLANIŞI
Sardalyaları temizledikten sonra suyunun süzülmesi için tel süzgeçte bekletin
Diğer tarafta soğanı piyaz şeklinde doğrayıp tuzla ovun Maydanozu ince ince kıydıktan sonra soğana katın Domatesleri, kabuklarını soyup ve sulu kısımlarını ayırıp irice doğrayın Biberlerin de tohumlu kısımlarını çıkardıktan sonra irice doğrayın
Yağlı kağıtları 20-25 cm boyunda kareler haline getirerek yayın ve üzerine zeytin yağı sürdükten sonra biraz piyaz yayın Her bir Yağlı kağıt için 6-7 sardalya seçin Sardalyaların karınlarına da bir miktar piyaz koyun Yanlarına ise domates ve biber koyup kağıdı içindeki malzemeyi göstermeyecek şekilde iki ucunu birleştirerek paket haline getirin
Fırın tepsisini yağlayın ve paketleri yanyana dizin Fırını 250 dereceye ısıtıp tepsiyi fırına sürün 30-40 dakika pişirin Paketleri açtıktan sonra balıkları servis tabağına alıp üzerine limon sıkarak servis yapın
Kalkan veya kılıç balıkları da aynı yöntemle pişirilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.