şiş kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
şiş kebabışiş kebabı Gereçler: 1 kg kuzu eti ( but tarafı) 3 adet orta boy kebap pidesi 2 yemek kaşığı tereyağı 1 bardak et suyu Garnitürü: 9 adet yeşil sivribiber 3 adet domates 2 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 750 gr yoğurt Yapılışı: 1 Kuzu budunu kemik ve sinirlerinden temizledikten sonra 3 cm büyüklüğünde kuşbaşı doğrayın Yağ ve süt karışımında 2 gece bekletin Şişlere geçirmeden 1-2 saat önce soğan suyu, tuz ve karabiber karıştırın![]() 2 Domatesleri dikine dört parçaya, biberleri de iki, veya üçer parçaya bölün Domates, biber ve etleri ayrı ayrı şişlere geçirin Hepsini çevire çevire pişirin 3 Pideleri yağladıktan sonra ızgarada kızartın İki parmak genişliğinde kare biçiminde doğrayın Et suyunu ekleyip 5 dakika buharlaştırıp kabarmasını sağlayın![]() 4 pideleri 9 tabağa bölüştürün Üzerlerine önce çırpılmış yoğurdu dökün; sonra da etlerle domates ve biberleri koyup kırmızı biberli yağ gezdirin Bir iki dakika fırında ısıtıp servis yapın![]() afiyet olsunnnnnnnnnnnn |
|
|
|