![]() |
Bir Ege Klasiği: Boyoz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Ege Klasiği: Boyozİzmirlilerin sabah evden çıktıklarında koşa koşa bindikleri vapur ya da otobüslerden iner inmez karşılaştıkları bir Ege klasiğidir boyoz ![]() ![]() Malzemeler: · 2 su bardağı un · 1 su bardağı su · 1 tatlı kaşığı sirke · 1 tatlı kaşığı limon suyu · 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı · 1 su bardağı mısırözü yağı · Yarım tatlı kaşığı tuz Kabaklı iç malzeme: · 2 kabak · 1 patlıcan · 1 soğan · 1 domates · 2 çorba kaşığı sıvıyağ · Tuz Patatesli iç malzeme: · 2 patates · 2 yumurta · 1 ![]() · 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşarpeyniri Hazırlanışı: * Kabaklı iç malzeme için; patlıcanı soyup tuzlu suda bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Unu yoğurma kabına alın ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN |
![]() |
![]() |
|