karakız köfteli karnabahar salatası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
karakız köfteli karnabahar salatasımalzemeler: * 1 orta boy karnabahar, çiçeklerine ayrılıp tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanmış * köfte malzemeleri: * 2 su bardağı ince bulgur * 1,5 su bardağı kaynar su * 2 yemek kaşığı nişasta * 2 yemek kaşığı un * 1 yumurta akı * 2 çay kaşığı tuz * 1 yemek kaşığı kuru nane * pul biber * dereotu * ayrıca: * sarımsaklı yoğurt hazırlanması: 1 Geniş bir kapta bulgura kaynar suyu döküp üzerini kapatın![]() 2 20 dakika sonra -bulgurlar kabarınca- diğer köfte malzemeleriyle karıştırıp, yoğurun![]() 3 Karışımdan küçük toplar yapıp dağılmamaları için buzdolabında 15-20 dakika bekletin![]() 4 Daha sonra köfteleri kaynar suda 3-4 dakika haşlayın Haşladıklarınızı sudan alıp servis tabağına koyun![]() 5 Haşlanmış karnabaharları ve köfteleri üzerlerini kaplayacak kadar sarımsaklı yoğurt ile karıştırıp servis tabağına alın![]() 6 Üzerini pul biber ve dereotu ile süsleyip servis yapın
|
|
|
|