Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balik, pilaki

Balik Pİlakİ

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balik Pİlakİ



BALIK PİLAKİ

Malzeme:

1 kilo balık ((Levrek, kefal, palamut, vs),
2 adet soğan,
2 adet patates,
2 adet domates,
1/2 çay bardağı sıvıyağ,
1 adet havuç,
4 adet kereviz yaprağı,
4 diş sarmısak,
1 limon,
2 bardak su,
yarım demet maydanoz,,
tuz,
Tarif:

Ocağa konan bir tencereye sıvıyağı koyulur Yağ kızınca yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur Buna kabukları soyulmuş, doğranmış patatesler, hafifçe haşlanıp ince dilimler halinde kesilmiş havuçlar, kereviz yaprakların, sarmısak, kıyılmış maydanoz, kabukları soyulmuş, küçük küçük doğranmış domatesler eklenir İki bardak da su ilave edilerek 20-25 dakika kaynatılır Genişçe bir kaba temizlenmiş balıklar dilimler halinde doğranarak döşenir, tuz serpilir Daha önce hazırlanan malzeme güzelce balıkların üzerine yayılır Onbeş dakika, üzeri kapalı olarak pişirilir Balıklar ve diğer malzeme yumuşayıp, pişince ateşten alınır
Üzerine kıyılmış maydanoz ve bir limonun suyu serpilir Soğuk olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.