06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balik Pİlakİ
BALIK PİLAKİ
Malzeme:
1 kilo balık ((Levrek, kefal, palamut, vs),
2 adet soğan,
2 adet patates,
2 adet domates,
1/2 çay bardağı sıvıyağ,
1 adet havuç,
4 adet kereviz yaprağı,
4 diş sarmısak,
1 limon,
2 bardak su,
yarım demet maydanoz,,
tuz,
Tarif:
Ocağa konan bir tencereye sıvıyağı koyulur Yağ kızınca yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar eklenerek pembeleşinceye kadar kavrulur Buna kabukları soyulmuş, doğranmış patatesler, hafifçe haşlanıp ince dilimler halinde kesilmiş havuçlar, kereviz yaprakların, sarmısak, kıyılmış maydanoz, kabukları soyulmuş, küçük küçük doğranmış domatesler eklenir İki bardak da su ilave edilerek 20-25 dakika kaynatılır Genişçe bir kaba temizlenmiş balıklar dilimler halinde doğranarak döşenir, tuz serpilir Daha önce hazırlanan malzeme güzelce balıkların üzerine yayılır Onbeş dakika, üzeri kapalı olarak pişirilir Balıklar ve diğer malzeme yumuşayıp, pişince ateşten alınır
Üzerine kıyılmış maydanoz ve bir limonun suyu serpilir Soğuk olarak servis yapılır
|
|
|