> Sushi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> SushiSushi KAÇ KİŞİLİK: 2-3 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ:2 saat Malzemeler: 100 gr Japon pirinci 1 çay bardağı pirinç sirkesi 1 tatlı kaşığı tozşeker İnce somon dilimleri Buharda pişmiş karides İnce dilimlenmiş levrek ve tonbalığı İnce dilimlenmiş salatalık ve avokado Hazırlanışı: * Japon pirincini bol suyla yıkayıp süzün Özel tenceresine alıp hafif diri kalacak şekilde pişirin Pirinçleri harmanlayıp soğutun Pirinç sirkesi ve şekeri ekleyip tekrar harmanlayın![]() * Pirinçten iki parmak kalınlığında ve bir parmak uzunluğunda köfte şeklinde parçalar hazırlayın Pirinç köftelerinin üzerine aynı boyutlarda kesilmiş levrek, tonbalığı, somon veya karides yerleştirin Servis tabağına dizdiğiniz sushileri zencefil turşusu, dilimlenmiş avokado, salatalık ve soya sosuyla birlikte servisedin Afiyet olsun
|
|
|
|