> Ekmekli Soğan Çorbası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Ekmekli Soğan ÇorbasıMALZEMELER 3 Soğan 1 Kahve Fincanı Margarin 1 Demet Taze Soğan 1 Somun Bayat Ekmek 1 lt Et Suyu Tuz, Karabiber, Kekik HAZIRLANIŞI Soğanların kabuklarını soyup ince halkalar halinde doğrayın Soğanları daha kolay doğramak için büyük marketlerde satılan soğan doğrayıcılarını da kullanabilirsiniz![]() Dilerseniz büyük miktar soğan kullanılan yemek tariflerinde, yine büyük marketlerin derin dondurulmuş ürün reyonlarında bulabileceğiniz hazır küp doğranmış soğanlardan da yararlanabilirsiniz Büyük bir tencerede margarini eritip soğan halkalarını hafifçe kavurun![]() Taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar veya şeritler halinde doğrayın Ekmeği ince dilimler halinde doğrayın![]() Et suyunu kaynatıp bir miktar karabiber ve kekik ilave edin Evde hazır tavuk suyunuz yoksa, bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 1 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın![]() Ekmek dilimlerini daha önce ısıtılmış 4 servis tabağına paylaştırın Tabakları ısıtmak için fırını 150 dereceye ayarlayıp 1-2 dakika fırında bekletin Daha önce halkalar ve şeritler halinde doğradığınız taze soğanları üzerine serpin Çorbayı tabaklara paylaştırın![]() Üzerine soğan halkalarını ekleyip hemen servis yapın ![]() Öneri: Dilerseniz çorbayı farklı ekmek çeşitIeriyle de hazırlayabilirsiniz ![]() Örneğin köy ekmeği veya kepekli ekmek çorbaya uygun seçeneklerdir ![]() Ayrıca çorbayı farklı baharatlarla tatlandırmayı deneyebilirsiniz Önerimiz kimyon, nane veya hintcevizi![]() |
|
|
|