> Kaymakli Salata |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Kaymakli SalataMalzemeler: Salatalık 4 adet (soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve küp halinde doğranmış) Sirke Yarım çay kaşığı (Beyaz sarap sirkesi tercih edilir) Sofra Tuzu 5 çay kaşığı Yumurta 3 lop Kaymak 4 çorba kaşığı Sirke (garnitür için) 1 5 çay kaşığıHardal 1 çay kaşığı Şeker 1/4 çay kaşığı Beyaz karabiber çay kaşığı ucuyla Marul yaprağı 4-6 adet Dereotu (kıyılmış) 1 çorba kaşığı Yapilisi: Salatalığı, sirke ve tuzla birlikle derin bir kaseye koyun ![]() Salatalık suyunu bırakıncaya kadar oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin Salatalıkların suyunu süzün, kağıt peçete ile kurutun ve büyük bir kaseye koyun![]() Yumurtaların beyaz kısımlarını ayırın ve uzun çubuklar halinde kesin, salatalığa karıştırın ![]() Tahta bir kaşıkla yumurta sarılarını tel bir süzgeçten geçirip ezerek salatalıkların üzerine dökün ![]() Kaymağı, beyaz şarap sirkesini, hardalı, şekeri ve beyaz karabiberi bulamaç yapın Bulamacı salatanın üstüne dökerek karıştırın Salatayı karıştırırken salatalıkların ezilmemesine dikkat edin Tuz ilave edin![]() Salatayı marul yaprakları üzerine koyarak dereotunu serpin ve çok iyi soğutulmuş olarak servis yapın
|
|
|
|