![]() |
fırında patlıcan pirzola |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() fırında patlıcan pirzolaMalzemeler Yarım kilo pirzola 4 Adet patlıcan 4 Adet domates 8-10 Adet sivri biber 1 Çay bardağı sıvıyağ 8-10 Diş sarımsak 1 Su bardağı su Tuz, karabiber Hazırlanışı Patlıcanların kabuklarını alaca soyarak yuvarlak dilimler halinde kesin ![]() Patlıcan dilimlerinin üzerine bolca tuz serpiştirip, yarım saat bekleterek acısını çıkartın ![]() Daha sonra patlıcanları yıkayıp, kurulayın ![]() Kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın ![]() Ayrı bir tavada çok az sıvı yağda, dövülmüş pirzolaları kurutmadan kızartın ![]() Pirzolaları tavadan alarak yayvan bir tencereye tek sıra halinde dizin ![]() Pirzolaların üzerine patlıcanları dizin ![]() Domatesleri rendeleyerek patlıcanların üzerine gezdirerek dökün ![]() Sivri biberleri yerleştirin ![]() Sarımsakları küçük doğrayarak serpiştirin ![]() 1 su bardağı sıcak su, tuz ve karabiber ekleyerek kısık ateşte ve kapığı kapalı olarak pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|