Oruk kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oruk kebabıMalzemeler: 700 gr orta yağlı kıyma 500 gr köftelik simit (ince bulgur) 3 diş sarımsak 1 orta boy soğan 2 pide Tuz, kuru nane, karabiber Yapilisi: 1 Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın Simiti tepsiye alıp üzerine biraz su serpin ve 5 dakika bekletin Kıyma, soğan ve sarımsağı simite ekleyip iyice yoğurun Bulgur yumuşayınca tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar yoğurun Fırını ızgara konumuna alın 2 Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şişlere geçirin Elle düzelterek her tarafının eşit olmasını sağlayın Izgarada çevirerek pişirin 3 Pideyi küçük küçük kesip tabaklara paylaştırın Üzerine kebapları yerleştirin Soğan, domates ve biberle sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|