06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Revani-Şekerpare Tarifi
Malzemeler
Revani malzemesi :15 ad Yumurta, 300 gr irmik, 350 gr un, 150 gr şeker, biraz rendelenmiş limon kabuğu ve vanilya
Şekerpare malzemesi :500 gr Un, 150 gr Pudra şekeri, 2 Yumurta, 150 gr Kabartma tozu, 100 gr sıvıyağ, 150 gr Margarin ve vanilya Şurubu :1 kg Su, 1 kg Toz şeker
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 1
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Revani : Yumurtalar şekerle birlikte kısık ateşte ılık olana kadar ısıtılır ve mikserde kabartılır Sonra ılık yumurta harcı, un, irmik, limon kabuğu ve vanilya hep beraber karıştırılır Daha sonra hafif yağlanmış tepsiye dökülerek fırında pişirilip, şurubu soğuk olarak üzerine dökülür
Şekerpare :Tüm malzemeler karıştırılıp, yoğurulur Hazırlanan hamurun üzerine nemli bez örtülerek 10 dk dinlendirilir Sonra bir tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar halinde üzerleri biraz bastırılarak dizilip, fırında pişirilir Şurubu sıcak olarak verilerek, soğuyunca servis edilir
|
|
|