![]() |
> Balkabağı Turtası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Balkabağı TurtasıBALKABAĞI TURTASI MALZEME: Toz şeker 12 çorba kaşığı (175 gr ![]() Tuz Yarım silme çay kaşığı Küçük hindistancevizi (Çekilmiş) Yarım silme çay kaşığı Tarçın (Çekilmiş) 1 silme çay kaşığı Süt 1 bardak Su 3 çorba kaşığı Yumurta (Sarıları ayrılmış) 3 adet Balkabağı (Pişirilmiş ve püre haline getirilmiş) 350 gr ![]() Jelatin 12 gr ![]() Pudra şekeri 6 kaşık Tart hamuru (Pişmiş) 1 adet KremŞanti 1 bardak YAPILIŞI: Şekeri, tuzu, hindistancevizini, tarçını, sütü, suyu, yumurta sarılarını ve balkabağını ateşe dayanıklı bir kâseye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|