> Kış Türlüsü (8-10 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Kış Türlüsü (8-10 Kişilik)MALZEMELER 1,5 kg Kemikli Dana Eti 4 Adet Defne Yaprağı 1 Adet Piliç (1,3 kg) 2 Demet Taze Soğan 400 gr Havuç 1 Adet Kereviz 1 Adet Küçük Lahana 750 gr Küçük Patates 1 Dal Biberiye Tuz, Karabiber, Kekik 2 Yemek Kaşığı Margarin HAZIRLANIŞI Dana etini 8 bardak su ile iyice yumuşayana kadar haşlayın Kaynamaya başlayınca köpüğünü alın![]() Tavuğu parçalara ayırın 1 saat sonra tenceredeki dana etme katın Beraber haşlayın![]() Taze soğanın yeşil kısımlarını ince ince kıyın Beyaz kısımlarını ortadan ikiye kesin Tüm sebzeleri küçük küçük doğrayın, küçük patatesleri bütün bırakın![]() Tavuğun pişmesine yakın patatesleri ekleyin 15 dakika sonra havuç, kereviz, lahana ve taze soğanları, kekik ve defne yaprağını ekleyin![]() Sebzeleri hafif diri kalacak şekilde pişirin Tuz, karabiber, margarin ve soğanın yeşil kısımlarını ekleyin![]() Ateşten alıp 15 dakika dinlendirin ![]() |
|
|
|