![]() |
> Hamurlu Kuzu Budu (10 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Hamurlu Kuzu Budu (10 Kişilik)MALZEMELER 1 adet bütün kemiksiz kuzu budu (yaklaşık 2,5 kg ![]() 6 diş sarımsak 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı sıvı yağ 2 su bardağı un Karabiber, tuz HAZIRLANIŞI Kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve dövülmüş sarımsağı bir kaseye koyup karıştırın ![]() ![]() Unu bir kaba koyun, ortasını havuz gibi açın ![]() ![]() ![]() Hamuru unlanmış düz bir zemin üzerinde, budu tamamen saracak büyüklükte bir dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açın ![]() Budu açtığınız hamurun ortasına yerleştirip, dikdörtgenin önce kısa kenarlarını, sonra uzun kenarlarını üstüne doğru katlayın ![]() ![]() Hamurlu budu ateşe dayanıklı bir kaba birleşme yerleri alta gelecek şekilde yerleştirin ![]() ![]() ![]() Hamurlu budu servis tabağına alın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|