> Kuzu Pirzola (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Kuzu Pirzola (4 Kişilik)MALZEMELER 8 Adet Pirzola 1/2 Çorba Kaşığı Un 4 Çorba Kaşığı Salça 12 Adet Arpacık Soğanı 12 Adet Ayva Dilimi 1/2 Çay Kaşığı Zencefil 1/2 Çay Kaşığı Kekik 10 Adet Tane Karabiber 1 Su Bardağı Su Tuz , Kekik Kızartmak İçin Sıvı Yağ HAZIRLANIŞI Etleri tuz ve karabiberle ovun Pirzolaları una bulayın Fazla unu silkeleyin Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü yarı yarıya kızartın Pişireceğiniz kaba koyun![]() Hafifçe sulandırılmış salçayı üzerine dökün Kalan yağın içine kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları koyup hafifçe soteleyin Pirzolaların üzerine ilave edin Ayva dilimlerini pirzolaların üzerine dizin![]() Yarım çay kaşığı zencefili ve yarım çay kaşığı kekiği serpin Tuzunu ayarlayın Tane karabiberleri serpin 1 su bardağı suyu ilave edin Hızlı ateşte 15 dakika pişirip servis yapın![]() |
|
|
|