> Enginar Köftesi (6 kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Enginar Köftesi (6 kişilik)MALZEMELER 6 adet enginar 3 adet yumurta 50 gr kaşar peyniri1 demet maydanoz 1 su bardağı un 1 su bardağı galeta unu 1 adet limon 1 adet yumurta, rendelenmiş 1 su bardağı zeytinyağı Beşamel sos için: 2 5 su bardağı süt2 çorba kaşığı tereyağı 1 5 çay bardağı unKarabiber, tuz, yenibahar HAZIRLANIŞI Enginarları soyup limonlu suda bekletin 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın Enginarları kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın, süzün Ezip, püre haline getirin![]() Beşamel sos için tereyağını eritin Unu ekleyip 3 dakika kavurun Sütü ekleyip karıştırın Beşamel sosa, enginar püresi, kaşar peyniri, tuz, karabiberi ve maydanozu ekleyip karıştırın![]() Karışımı yağlanmış tepsiye 1 cm kalınlığında yayıp soğumaya bırakın İstediğiniz şekilde köfteler hazırlayın![]() Kalan yumurtaları hafifçe çırpın Enginar köftelerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp, zeytinyağında kızartıp, servis yapın
|
|
|
|