> Balık Köftesi (2) (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Balık Köftesi (2) (4 Kişilik)MALZEMELER 250 gram beyaz etli balık 2 dilim ekmek 1 adet yumurta 1 adet soğan Köfte baharı Dilediğiniz miktarda tuz 1 su bardağı aycicek yağı Yarım demet maydanoz 1 adet yaprakları ayrılmış marul HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak, 250 aram balığı haşlayın Sudan aldıktan sonra, ayıklayın Derin bir kaba 2 dilim ekmeği ufalayın, 1 adet yumurta, 1 adet rendelenmiş soğanı da kaba alıp, malzemeleri yoğurun![]() Köfte baharı ve dilediğiniz kadar tuz ekleyin Yoğurmaya devam edin Hazırladığınız köfte hamurundan küçük parçalar koparıp, elinizle köfte sekli verin, 1 su bardağı Bizim aycicek yağını tavada kızdırın![]() Balık köftelerini yağa atıp masayla çevirerek kızartın Tüm köfteleri kızartınca, servis tabağına marul yapraklarını dizin Üzerine köfteleri yerleştirin Maydanoz ve dilerseniz limon dilimleriyle servis yapın
|
|
|
|