![]() |
Fava |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() FavaMALZEMELER 250 gr İç Bakla 1 Küçük Havuç 2 Diş Sarımsak 1 Küçük Soğan 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı 1/2 Demet Dereotu 1 Limon HAZIRLANIŞI Baklayı yıkayıp bir tencereye alın ![]() Havuç, soğan ve sarmısağı temizleyip tencereye ekleyin ![]() Malzemenin üzerini iki parmak geçinceye kadar su doldurup kaynatın ![]() Tenceredeki su kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alın ![]() ![]() Çırpma teliyle püre haline gelinceye kadar hızlı hızlı karıştırın ![]() ![]() Püre haline gelen karışımı yayvan bir tepsiye döküp soğumaya bırakın ![]() Favayı kare veya üçgen şekilde kesin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|