Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kaygana, pazılı

Pazılı Kaygana

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Kaygana



Malzemeler
2 bağ pazı,
2 orta boy kuru soğan,
1 tutam
tuz,

mısır unu,
2 kaşık
buğday unu,
2 Adet yumurta,
zeytinyağı,

nane,
maydanoz


Yapilis Tarifi
Pazılar yıkanır, ince ince doğranır, yine ince doğranmış kuru soğanlar tuz ile ovulur, süzgece konur ve üzerine su gezdirilir Sıkılarak başka bir kaba alınır Nane, maydanoz, yumurta katılır ve mısır unu ile karışım tavada dağılmayacak şekilde kıvama getirilir Bir miktarda buğday unu katılır Tavaya dökülen zeytinyağı kızdırılır 1 cm kalınlığında tavanın içini kaplayacak şekilde tahta kaşıkla yayılır, kısık ateşte pişirilir Tava kapağı ile çevrilerek pişmeyen yönüde pişirilir, soğuk veya sıcak olarak servis yapilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.